ვაზი და ღვინო აჭარაში

პროგრამის შესახებ

ვაზი და ღვინო აჭარაში

  საქართველო, როგორც მევენახეობა-მეღვინეობის ქვეყანა, უძველესი დროიდანვეა ცნობილი. ვაზთან და ღვინოსთან დაკავშირებული უძველესი ტრადიციებისა  და ზნე-ჩვეულებების შესახებ  ვისაუბრებთ მუზეუმში დაცული უძველესი  არტეფაქტების მიხედვით. თვალს გავადევნებთ აჭარაში მევენახეობა - მეღვინეობის ცალკე დარგად ჩამოყალიბების პირობებსა და ეტაპებს. დაწვრილებით ვისაუბრებთ აჭარაში გავრცელებული ვაზის ჯიშების,  მათი  გაშენებისა და, მოვლის შესახებ. ეთნოგრაფიული  ინფორმაციის შემდეგ დაათვალიერებენ მუზეუმში დაცულ ყურძნის კრეფის, დაწურვისა და შენახვისთვის საჭირო ნივთებსა და იარაღებს, საღვინე ჭურჭელს. მიიღებენ ინფორმაციას  ყურძნის წვენის სხვადასხვა პროდუქტების შესახებ.

 

პროგრამა განკუთვნილია:  IV-IX  კლასის მოსწავლეებისათვის.

პროგრამის ხანგრძლივობა:  60-90  წუთი.

ჩატარების დრო: წინასწარი შეთანხმებით

საკონტაქტო პირი :    ქეთევან ფუტკარაძე-577 17 97 25

პროგრამის კოორდინატორი - ქეთევან ფუტკარაძე

გაზიარება